Sivas gezilecek yerler listesi – En güzel 20 yer

Sivas gezilecek yerler

Sivas gezilecek yerler listesi

Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi doğal güzellikleri ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Sivas gezilecek yerler listesi en güzel 20 yeri inceleyelim.

Türkiye’nin ikinci büyük topraklarına sahip ili Sivas’ı gezmek de anlatmakta kolay değil. 

Her yerini gezdim diyemem ama küçük bir araştırama ile kültür şehri Sivas’ın doğal ve tarihi güzelliklerinden de bahsedelim. Anadolu’nun en kadim şehirleri arasındaki Sivas ipek yolu üzerinde olmasıyla bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Tarihi zenginliklerinin yanında doğası ve kaplıcaları ile ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlar. Sivas şehir merkezinde yürüyerek gezebileceğiniz tarihi mekanlar bile Selçuklu ve Osmanlı’nın izlerini taşır günümüze.  Sivas’ı gezmek için en iki gün ayırmalısınız, ama 3 güne doğası ve tarihi ile gezebilirsiniz. 

sivas-meydanı-gece

Alıntı Foto

Sivas Şehir Menkezin’den başlayacaksanız eğer ; Şifaiye Medresesi, Çifte minareli Medrese, Gök Medrese, Sivas Kongre binası gibi tarihi ile başlaya bilirsiniz.

Sivas’ın doğası na doğru yol alacaksanız eğer ;  Zara Tödürge Gölü, Gürün Şuhul Vadisi, Gemerek Sızıl Şelalesi ve Eğri çimen Yaylasını da görmelisiniz.



Çok Kısa Sivas Tarihi

Doğasının güzelliği ise Kuzeyinde Kelkit, Batısında Kızılırmak ve doğusundaki Fırat havzalarının arasında kalmasına borçlu.  M.Ö. 2000 li yıllarda Hititler döneminin önemli merkeziymiş. Firig, Roma, Bizans, Danışmentli, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı ile birçok medeniyetin tarihi izlerini günümüze taşımış.

Sivas Gezilecek Yerler Listesi ve Haritası

Sivas Gezilecek Tarihi Yerler Listesi 

  1. Şifaiye Medresesi ( Merkezde )
  2. Divriği Ulu Cami (180 km. 2,5 saat)
  3. Buruciye Medresesi ( Merkezde )
  4. Sivas Ulu Cami ( Merkezde )
  5. Kale Cami ( Merkezde )
  6. Abdul Vahabi Gazi cami ve Türbesi ( 2 km. 5 dk )
  7. Abdi Ağa Konağı ( 2 km. 5 dk )
  8. Sivas Kongre Binası ( Merkezde )
  9. Sivas Arkeoloji Müzesi  (700 mt. 1 dk )
  10. Aşık Veysel Müzesi ( 83 km. 1 saat 10 dk )
  11. Sivas kurşunlu Hamamı ( 800 mt. 3 dk )
  12. Eğri Köprü (4 km. 8 km. )

Sivas Gezilecek Doğal Güzellikleri Listesi 

  1. Zara Tödürge Gölü ( 70 km. 1 saat )
  2. Şuğul Vadisi ( 140 km. 1 saat 50 dk )
  3. Kayalıpınar Ören Yeri ( 42 km. 55 dk )
  4. Gemerek Sızır Şelalesi ( 135 km. 1, saat 40 dk )
  5. Eğriçimen Yaylası ( 183 km. 4 saat )
  6. Yıldız Dağı kayak merkezi ( 62 km. 1 saat )
  7. Çermik Kaplıcaları ( 30 km. 35 dk )

 

sivas gezilecek yerler listesi

1 – Çifte Minareli Cami ve Medrese

Taç kapı üzerindeki kitabesinde; 1271 İlhanlılar veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırılmış olduğu yazıyor. Süslemeli taç kapılı medrese tuğla ve çini örgülü minaresiyle oldukça heybetli ve güzel.Günümüze kadar ulaşan çifte minareleri dışında diğer yerleri çeşitli restorasyonlardan geçmiş. Yine bir Selçuklu baş yapıtlarından olan cami iki katlı ve dört eyvanlı yapısı ile dikkat çekiyor.  Medrese olarak da kullanılan Cami döneminin tıp eğitiminin verildiği önemli merkezlerden biri olmuş. Hastane olarak da bir çok hastaya şifa olmuş medrese günümüzün tıp fakülteleri gibi hizmet vermiş. 1218 yılında 1. İzzettin Keykavus’un yaptırdığı medresenin taç kapısında güneş ve ay sembolleri işlenmiş. 1220 yılında ölen 1. İzzettin Keykavus’un da buraya gömülmesi ile güney tarafı türbeye çevrilmiş.  

şifaiye-medresesi sivas

Özellikle Taş kapısında bulunan Selçuklu dönemi bitki ve geometrik figürler bulunuyor. Sivas gezilecek yerler listesi içinde önlerde yer almalıdır. 



2 – Divriği Ulu Camii Şifaiyesi

Sivas Divriği Ulu cami öyle bir yer ki! Sivas Gezilecek Yerler Listemde sonlara atamadım doğrusu. Namaz kılan gölgesi ile tüm dünya ya ün salan bu yapıt Anadolu’nun pırlantası olarak biliniyor. Öyle ki!  UNESKO Dünya Mirası Listesine alınmış olan Türk-İslam medeniyetinin şaheseri Divriği Ulucami Sivas’a 180 km uzakta. 1228 yılında Selçuklu döneminde Mengücek beyliğinde Ahmet Şahın eşi Melike Sultan tarafından yaptırılmış.

Ayrıntılı Sivas Divriği Ulu Cami nerede ve hakkında bilgi yayınımı da inceleyiniz.

Divriği ulucami

Gezmeye doyamadığım Divriği Ulu cami 1228 yılında başlanıp 1243 yılında bitirilebilmiş. Mimarı ise Muhlis oğlu olarak bilinen Ahlatlı Hürrem Şah’tır. Ulu cami kısmı Süleyman Şah’ın oğlu Ahmet Şah yaptırırken yanına şifaiyesi ise Melike Turan tarafından yaptırılmış.  Evliya Çelebi Bile gördüğünde “Methinde diller kısır, kalem kırıktır” yani övmeye söz bulamayıp, yazmaya kelem yetmez demek istemiş. 

sivas-divriği-ulucami

Taş işçiliğinde bir benzeri görülmemiş bir baş yapıt. Öyle ki! üzerindeki işlemeler birbirine benzese de her biri farklılık gösterir. Kendini tekrar etmeyen binlerce desen taş işlemesi bulunuyor. 

3 – Buruciye Medresesi

1271 yılında Anadolu Selçuklu Sultanlarından 3. Gıyasettin Keyhüsrev zamanında Hibetullah Burucerdioğlu Muzafferoğlu tarafından yaptırılmış. Selçuklu dönemi taş oymacılığının en üst eserleri arasına girmiş Buruciye Medresesi ilim eğitimleri için kullanılmış. Haçı Mes-ud Medresesi olarak da bilinen medrese 2005 yılında restorasyondan geçmiş. Medrese ‘de İran yakınlarından gelen Muzaffer Burucerdi tarafından astronomi, kimya ve fizik dersleri veriliyormuş. Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan medrese iki katlı ve dört eyvanlı olarak yapılmış. Şehir Merkezinde tarihi kent meydanın da bulunan Medrese Çifti minareli camiden yürüyerek geçebilirsiniz. 

buruciye-medresesi-sivas

4 – Sivas Ulu Cami

Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı 2. Kılıçarslan’ın oğlu Kutbettin Melikşah tarafından 1196 yılında yapılan Sivas Ulu Cami, hala kullanımdadır. Anadolunun ilk camilerindendir. Öyle Ki! gubbe mantığının daha oluşmadığı dönemdendir. 1085 ve 1178 yılları arasında danışment’liler döneminde yapıldığı sanılıyor. 1955 yılında yapılan restorasyon çalışmalarında ise kitabesi bulunmuş. Kitabeye göre 1196 yılında Kubbettin Melikşah döneminde Kızılarslan bin İbrahim tarafından Kul Ahi’ye yaptırılmış. Sivas ziyaretimde Cuma namazını burada kılmıştım. Tarihi ve maneviyatı ile oldukça etkileyici idi. 

sivas-ulu-cami



5 – Kale Cami

Kale Cami 3. Murat Han vezirlerinden olan Mahmut Paşa tarafından 1580 yılında yapılmış. O dönemlerde ihtiyaç sahiplerinin kullanımı için yapılan Sadaka taşı bulunuyor. Varlık insanların para bıraktığı bu sadaka taşından ihtiyacı olanlar bu sadakaları ihtiyacı kadar alırmış. Osmanlı camisi olması ile diğer Selçuklu ve Cumhuriyet dönemi camileri ile bir arada bulunması oldukça da ilginç. 

sivas-kale-cami

6 – Abdul Vahabi Gazi Hazretleri cami ve türbesi

Sivas Yukarı tekke mezarlığında ise, Sivasın güneşi olarak kabul edilen ve üç şemsten biri olan Şemsi Vahebi hz. Mevlana ve Yunus gibi engin hoşgörüsü ile sevgi ve kardeşliği öğretmiş.

7 – Sivas Kültür evi Abdi Ağa Konağı ;

Şehrin en eski ve hala ayakta kalmış olan konağı Abdi Ağa konağıdır. Eski Türk evlerinin en güzel örneğidir. Sivaslı Abdul Vahabi Efendi Ali Ağanın 1827 tarihinde yaptırdığı konak torunları tarafından  Kültür evi olarak kullanılmak üzere bağışlanmış. İki katlı ve 12 odalı olan bu konak ziyarete açıktır. Havuzlu bahçesi ile içeriye ayakkabılarınızı çıkararak giriyorsunuz. Bir görevlinin verdiği terlikler ile onun rehberliğinde geziyorsunuz. Döneminin yaşantılarını ve kullanılan eşyaları görürken bir konağın yaşantısı hakkında fikir edinebilirsiniz. 

abdiağa konağı

8 – Sivas Kongre Binası ve Etnografya Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’da Milli mücadeleyi başlatmak üzere 2 eylül 1919 tarihinde Sivas’a gelmişti. O zamanlar Lise olan bina Kongre Binası olarak kullanılmış ve Atatürk 108 gün burada kalmış. Kongre ve Etnografya müzesi olarak kullanılan binanın her odasında görsel sunumlar yapılıyor. Sesli ve görsel anlatımlar ile sizi o tarihe götürüyor.  Atatürk’ün de kaldığı odayı de gezebiliyorsunuz. Girişi ücretsiz olan Sivas Kongre binası oldukça kalabalık ve ilgi görüyor. Sivas Cumhuriyet meydanındaki Kongre Binası Selçuk Parkı karşısında. Sabah 09:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. 

sivas-kongre-binası

Alıntı fotoğraf

9 – Sivas Arkeoloji Müzesi

2009 yılında açılmış olan müzede orta Anadolu’nun en büyük müzeleri arasındadır. Vali Ahmed Muammer bey tarafından 1914 yılında Mektebi Sanayi İmalathanesi olarak yapılmış.  Turizm Kültür Bakanlığı tarafından müzeye çevrilmiş.  Orta Anadolu’nun en büyük müzesi olarak hizmet veren Arkeoloji Müzesinde 9 milyon yıl öncesine ait memeli hayvan fosilleri oldukça ilgi çekiyor.  MÖ. 5500 ve 3000 li yıllardan, Hititlilerden, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinden bir çok tarihi eseri görmek mümkün. 

 

sivas-arkeoloji-müzesi

Sivas Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti 2022 

  • Giriş Ücretsiz

Hatay Arkeoloji Müzesi Nerede ?

  • Adres: Yüceyurt, Rahmi Günay Cd., 58040 Sivas Merkez/Sivas
  • Konumu : Tam konumu için tıklayınız. 

Hatay Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri 2022 

Yaz Dönemi 15 Nisan – 1 Ekim
–  Açılış Saati: 08:00
– Kapanış Saati: 19:00

Kış Dönemi 1 Ekim – 15 Nisan
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 17:00



10 – Aşık Veysel Müzesi

Toplumun içine işlemiş olan Aşık Veysel ve türküleri bu kadim şehirden çıkmıştır. Sivas halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun mirasını adına açtığı bu müzede yaşatıyor. Şarkışla ilçesi Sivrialan Köyünde bulunuyor. Evde Aşık Veysel’in fotoğrafları, hayatı ve kişisel ev eşyalarını görebilirsiniz. Sivas’a 83 km. 1 saat 10 dk mesafede ve köy içinde bulunuyor, Yol zaman zaman biraz bozuk. Uzak olduğu için pek ziyaretçisi yok ve kapalı durumda. Kapıdaki telefon numarasını arayıp Köy muhtarı gelip açıyor. 

aşık-veysel-müzesi-sivas

11 – Sivas Hamamları

Kaplıcaları kadar tarihi hamamları da çok ünlüdür. İslam dünyasının temizliğe verdiği önemi  görürsünüz döneminin bu modern hamamlarında. Behram paşa tarafından 1576 tarihinde yaptırılan Kurşunlu tarihi hamamı hala kullanımda. Mehmet Ali Hamamı’nın soğukluk ve sıcaklık bölümleri de klasik Osmanlı hamamları tarzını yaşatır. Tarihi hamamın hemen yanında ise modern bir serinleme havuzu bulunuyor. 

kurşunlu-hamamı-sivas

Alıntı foto

Hamam günümüzde hala kullanılıyor. Tarihi yapısı, kesme taşları ve mermerleriyle tarihi yaşayabilirsiniz. 

  • Sabah 06,30 da açılan hamam gece 23,30’a kadar açık. 
  • Telefon numarası ise (0346) 222 13 78
  • Konum bilgisi : Tam konumu için tıklayınız. 

12 – Eğri Köprü

Selçuklu dönemine ait olduğu biliniyor. 18 gözlü bu büyük köprü sivri kemerlidir. Hala sağlamlığını koruyan Eğri Köprü 180 metre uzunluğunda ve 4.5 metre genişliğe sahip. Şehir merkezine 3 km. yakınında bulunan köprü yaya olarak kullanılıyor. Selçuklu mimarisi olan köprünün kimin yaptırdığı bilinmiyor. Eğri yapılmasının nedeni sel durumlarında yıkılmaması için olduğu söyleniyor. 

sivas eğri köprü

13 – Zara Tödürge Gölü

Sivas’ta var olan doğal yolla oluşmuş büyük bir göldür. Hafik ve Zara ilçeleri arasında kalan Tödürge Gölü göçmen birçok kuş konaklar. Doğa ve kuş gözlemcilerin uğradığı göl ve çevresinde birçok tesiste bulunuyor. Balık lokantalarında alabalık yiyebilirsiniz. Fiyatları biraz yüksek önden fiyat sorun derim. Erzincan yolu üzerindeki Zara Tödürge Gölü ve çevresi tam bir doğa harikası mola verip dinlenebileceğiniz bir yer veya piknik ve mangal için gidebilirsiniz. Balıkta tutabileceğiniz gölde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Sivas merkeze 70 km. 1 Saat mesafede bulunan Zara Tödürge gölü tam konumu için tıklayınız. 

zara-tödürge-gölü, sivas

14 – Gürün Şuğul Vadisi

Şuğul Vadisi Gürün‘e geldiyseniz muhakkak görmeniz gereken yerlerden biri. Yakın zamanda kanyon içerisinde gezebilmek için yürüyüş yolu yapılmış. Sivas Merkeze 140 km. 1 saat 55 dk mesafedeki vadi Malatya yolu üzerinde. 15 km yürüme parkuru ile Tohma çayı içinde küçük şelaleler ile de karşılaşıyorsunuz. Piknik alanları, tuvaletler ve mescidi ile büyükte bir otoparkı bulunuyor. Herhangi bir market veya tesis bulunmuyor. Yanınıza bir şeyler alın derim. vadi uzun ve oldukça yorucu bir parkura sahip. 

gürün-şuğul-vadisi

gürün-şuğul-vadisi



15 – Kayalıpınar ören yeri

Hititlerin başkenti Hatuşaş ile Sivas önemli kent merkezlerinden biridir. Boğazköy, Alaca höyük Kayalıpınar ören yeri döneminin ticaret kafilelerinin merkezi olmuş. Bulunan para ve yazıtlardan anlaşılmış. Bu ren yerleri ile ilgili Müze kart gerekmiyor ama Sivas geneli için yanınızda bulunsa iyi olur.

ören yeri sivas

16 – Gemerek Sızır Şelalesi

Orman şelalesi, doğal su kaynakları ile tarihi mekanları ile tanınan Sızır Şelaleleri  Sivas’a 135 km. 2 saat uzaklıkta. Şelale ve çevresinde doğa içinde huzurlu ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Şelale çevresinde birde kafe ve çay bahçesi mevcut fiyatları uygun diyebilirim ama çevresinin biraz düzenlemesi lazım. 

gemerek-sızır-şelalesi



17 – Eğriçimen Yaylası

Koyulhisar ilçesine 29 km. mesafede Yayla Dağının en güzel yerlerinden biri. Sivas merkeze 183 km 2,5 saat mesafede. Ard arda dizilmiş yayla evlerinin yemyeşil çevrilmiş doğasıyla cömert bir keyif veriyor insana. Doğası bir harika ama çok fazla evler yapılmış. Sanki yayla havasından çıkmış gibi. Gölde farklı türlü balıklar var. Balık tutulmuyor ama gelenler balıkları besleyerek vakit geçirebilirler. Piknik ve mangal alanları mevcut. 

eğri-çimen-yaylası-sivas

18 – Yıldız Dağı Kayak Merkezi

Sivas’a 60 km uzaklıktaki Yıldız Dağı Kayak Merkezi, Kış sporları merkezi olarak yılın ortalama 5 ayı üzerinde kar bulunur.  Kış sporları olarak da ilgi görmeye başlayan Yıldız Dağı 2550 metre yükseklikte. Tesis olarak oldukça modern. Çeşitli zorluklarda pistleri bulunuyor. Sivas harici Tokat gibi diğer illerden de gelen çok kişi var. Fiyatları oldukça uygun. Ben Bursa ve Kartepe de kayak yapıyorum. Fiyatları buralara göre çok çok ucuz diyebilirim. Otellerde bulunan Yıldız Dağı Kayak merkezi tüm kış kayak keyfi yaşayabilirsiniz.  

  • Kayak günlük 100 tl’ye kiralayabilirsiniz. Öğrenci 60 tl kayak bulunuyor.
  • Telesiyej bir çıkış 15 tl,  öğrenci 8 tl.
  • 5 çıkış 80 tl öğrenci 40 tl.
  • Sezonluk ise 500 tl gibi ücretleri bulunuyor. 

sivas-yıldız-dağı-kayak merkezi

19 – Gürün Gökpınar Gölü

Sivas’a 147 km. 2 saat mesafede bulunan Gökpınar Gölü son dönemde yapılan çevre düzenlemeleriyle halkın ve ziyaretçilerinin  keyifli ve huzurlu zaman geçireceği doğa harikası bir yer. Doğa ile iç içe olup yeşil ve berrak gölü, Gürün ilçesi Yelken köyü sınırlarında. 15 metre derinliğindeki tüm bitki ve balıkları akvaryum gibi izleyebileceğiniz berraklıkta bir göl. Günümüze doğallığını korumayı başarmış pırıl pırıl suyuyla görsel bir keyif veriyor. Göl ve çevresinde çeşitli yürüyüş parkurları ile birçok kafe ve restoranlar bulunuyor. Burası tam doğa içinde kafa dinlemelik güzel bir yer. Bu doğayı bir gece burada geçirmek için bile küçük bir oteli bile var. 

gürün-gölü-sivas-1



20 – Sivas’ın sağlık dağıtan kaplıcaları

Deri hastalıklarından romatizmaya, mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisine kadar birçok derde derman olmuştur.

Sivas‘a 30 km. uzaklıktaki Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Termal yaşam merkezi  ziyaretçilerini bekliyor. Kangal ilçesindeki balıklı kaplıca ise şifalı suyunun yanı sıra 10 cm büyüklüğündeki balıkları sayesinde tüm cilt hastalıklarınızdan kurtulmanız mümkün. Bu balıklı kaplıca Sedef hastalığının yeryüzünde tedavi edildiği tek yer olarak biliniyor. Ayrıca, sivilce, egzama ve yaralarının tedavilerinde kullanılıyor. Kükürtlü suyuyla şifa dağıtan kaplıcalarda birçok otel ve tesislerde bulunuyor. Günübirlik havuzlardan da yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca çevrede piknit ve mesire alanları da bulunuyor. 

kangal-şifalı-balık-kaplıca

Kangal Kalkım Balıklı Çermiği yine balıklı kaplıcasıyla 2010 yılında Turizm merkezi olarak belirlenerek kaplıca olarak hizmet veriyor.  Ünü yurt dışına yayılan merkezin binlerce ziyaretçisi oluyor. 




Sivas Kangal Köpekleri

Dünyaca üne kavuşmuş olan ve Sivasın markası haline gelmiş meşhur Kangal Köpekleri, Seyyah Evliye Çelebi bile seyahatnamesinde “Aslanlar kadar iri ve güçlüdür” demiş. Sivas gezilecek yerleri yazarken de dünyaca tanınan Sivas Kangal köpeklerinden bahsedemeden de duramadım. 

sivas-kangal-köpekleri

Sivas Yöresel Yemekleri

Anadolu ve Sivas’ın yemek kültürü ile lezzetlerine bakalım birazda.

  • Meşhur Peskutan Çorbası ile başlayabilirsiniz.
  • Sivas köftesi veya sebzeli Sivas kebabı ile devam edebilirsiniz.
  • Madımak aşı yemeği sonrası Hurma tatlısı ile bitirebilirsiniz.
  • Şehrin taş fırınlarında pişirilen. Fırın katmeri, fırın çöreği ve kazan simidi ile farklı Anadolu lezzetlerini tadabilirsiniz.

Sivas gezilecek doğası ve tarihi yerleri o kadar çok ki!  Belli başlılarını kısa kısa yazmaya çalıştım. 

Sivas’da nerede, ne yenir ?  Restoran ve Lokanta haritası 2022

Sivas restoranlar ve lokantaları haritası ile istediğiniz yeri seçerek, fiyat, konum, iletişim ve yorumlarını görebilirsiniz. Sivas’da nerede ne yenir ? diye baktığımızda bölgenin tüm yöresel lezzetlerini de bulabileceğiniz lokanta ve restoranlarında değişen fiyatları ile her bütçeye uygun yemek seçenekleri bulunuyor.

2022 yılı Güncel ve online SİVAS restoran ve lokantaları için

haritayı tıklayınız. 

Sivas restoran haritası

Sivas’da nerede kalınır ?, otel ve konaklama haritası :

Sivas gezinizde otel ve pansiyon konaklama ücretlerini görebileceğiniz bu harita ile istediğiniz oteli seçerek, fiyat, konum, iletişim ve yorumlarını görebilirsiniz. Sivas’da nerede kalınır diye baktığımızda karşımıza 250 ile 850 tl arasında değişen fiyatları ile her bütçeye uygun otel ve konaklama seçenekleri çıkıyor.

2022 yılı Güncel ve online SİVAS Otel ve pansiyonları için

haritayı tıklayınız. 

Sivas otelleri haritası

Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi doğal güzellikleri ile medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Sivas gezilecek yerler listesi en güzel 20 yeri anlatmaya çalıştım. 

Yayınlarımı, gezi ve doğa sporlarını güncel takip etmek için ;


instagram : @turluyorumnet

Facebook : turluyorum.net

Youtube  : turluyorum net

0 1 1 0 0 0
Adana escort Çukurova escort Seyhan escort Ankara escort Mamak escort Etimesgut escort Polatlı escort Pursaklar escort Haymana escort Çankaya escort Keçiören escort Sincan escort Antalya escort Kumluca escort Konyaaltı escort Manavgat escort Muratpaşa escort Kaş escort Alanya escort Kemer escort Bursa escort Eskişehir escort Gaziantep escort Şahinbey escort Nizip escort Şehitkamil escort İstanbul escort Merter escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort İzmir escort Balçova escort Konak escort Bayraklı escort Buca escort Çiğli escort Gaziemir escort Bergama escort Karşıyaka escort Urla escort Bornova escort Çeşme escort Kayseri escort Kocaeli escort Gebze escort İzmit escort Malatya escort Manisa escort Mersin escort Yenişehir escort Mezitli escort Erdemli escort Silifke escort Akdeniz escort Anamur escort Muğla escort Bodrum escort Milas escort Dalaman escort Marmaris escort Fethiye escort Datça escort Samsun escort Atakum escort İlkadım escort Adıyaman escort Afyonkarahisar escort Ağrı escort Aksaray escort Amasya escort Ardahan escort Artvin escort Aydın escort Balıkesir escort Bartın escort Batman escort Bayburt escort Bilecik escort Bingöl escort Bitlis escort Bolu escort Burdur escort Çanakkale escort Çankırı escort Çorum escort Denizli escort Diyarbakır escort Düzce escort Edirne escort Elazığ escort Erzincan escort Erzurum escort Giresun escort Gümüşhane escort Hakkari escort Hatay escort Iğdır escort Isparta escort Kahramanmaraş escort Karabük escort Karaman escort Kars escort Kastamonu escort Kırıkkale escort Kırklareli escort Kırşehir escort Kilis escort Konya escort Kütahya escort Mardin escort Muş escort Nevşehir escort Niğde escort Ordu escort Osmaniye escort Rize escort Sakarya escort Siirt escort Sinop escort Sivas escort Şanlıurfa escort Şırnak escort Tekirdağ escort Tokat escort Trabzon escort Tunceli escort Uşak escort Van escort Yalova escort Yozgat escort Zonguldak escort
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

  • Ufuk5 sene önce
  • Güzel bir yazı

    • nihat5 sene önce
    • Teşekkürler

Sıradaki içerik:

Tunceli gezilecek yerler Haritası En iyi 12 yer

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478