Kıyıköy nerede, kamp, otel ve gezilecek yerler

kıyıköy gezilecek yerler

 

Kıyıköy nerede, kamp, otel ve gezilecek yerler

Kıyıköy nerede, kamp, otel ve gezilecek yerler gezi notlarımda, plajı, pansiyonları, tarihi yerleri ile en güzel resimlerini paylaşayım sizlere.

kıyıköy nerede

Kıyıköy nasıl bir yer?

Aslında Karadeniz’in en güzel yerleri arasında Trakya kıyıları da vardır. Özellikle Kırklareli sahilleri ve İğneada longoz ormanları ve Kıyıköy sahil şeridi ile büyüler insanı. İnsanı demişken insanı ile mi başlasam anlatmaya. Sıcak kanlılığı ile bilen Trakya halkı hayata hep güzel tarafından bakmayı bilmiştir. Hangi şehrine veya hangi köyüne gitseniz güler yüzüyle karşılar sizi. Nereden mi biliyorum. Çünkü bende Tekirdağlı’yım. Bu Trakya turumda Kıyıköy’ün fotoğrafları ile doğa güzelliklerini ve gezilecek yerlerini anlatmaya başlayayım.

Ayrıntılı İğneada gezilecek yerler yazımı da inceleyebilirsiniz

Kırklareli’nin Yeşil ve maviyi en güzel buluşturduğu beldelerinden olan Kıyıköy, İstanbul’a sadece 2.5 km. uzaklıkta. Sessiz, sakin huzur dolu bir hafta sonu için kaçamak yapılacak en güzel yerlerden biri. Aradığınız huzur ise, işte burası. Denizi, kumsalı, balıkçı barınağı ve deresindeki sandal turlarıyla ormanı keşfetmek sizi şehir stresinden kopartacaktır.

kırklareli kıyıköy

Kırklareli Vize ilçesinin şirin beldesi Kıyıköy’e yaklaştığınızda bile Karadeniz yemyeşil ormanlarının içinden geçersiniz. İşte o sen tepeyi de aştığınızda masmavi denizi karşılar sizi. Kayalıklar üzerine kurulmuş bu şirin kasabaya tarihi surların altından geçersiniz. Dar sokaklarındaki eski taş ve ahşap Rum evlerin pencerelerindeki bakan gülen yüzler hoş geldin der önce. Küçük lokantaları ve limana bakan manzarası ile doğru yerde olduğunuzu anlarsınız.

Ayrıntılı Tekirdağ gezi notları ve gezilecek yerler hakkındaki yazımı da inceleyebilirsiniz.



Kıyıköy Plajı ve denizi nasıl?

Pabuçdere ve Kazandere’nin Karadeniz ile kavuştuğu yerde oluşan incecik kumlu plajı tatilcilerin yeni gözdesi olmuş. Çok uzun olmayan kumsalı, genişliği ile birçok deniz severi toplamayı başarmış. Halk plajı olan bu plajda yazları kiralık şemsiye ve şezlong da bulabilir veya kendinizde getirip kurabilirsiniz. Ayrıca daha da ıssız koy tercih ederseniz yakınlarda Poliçe koyu, Selvez ve Panayır iskelesi koyu tam aradığınız yer olacaktır. Rüzgarlı ve dalgalı Karadeniz günleri haricinde pırıl pırıl denizin tadını güneş eşliğinde çıkarabilirsiniz.  Denizi oldukça sığ. Rüzgarsız günlerde çocuklar içinde oldukça güvenli. Ancak rüzgarlı günler bu sığ Karadeniz’de oldukça büyük dalgalar üretiyor.

kıyıköy denizi ve plajı nasıl

Kazandere ve Pabuçdere kayık, kano turları ?

Özellikle keyif dedim, çünkü yok böyle bir şey. Kıvrılarak sahile kadar ulaşan Pabuç ve Kazandere’de ormanın içlerine kadar sanki amazon nehirlerinde ilerler gibi sandal veya kano turları yapabilirsiniz. Derenin üzerine sarkan dalların ormantik dokusuna eşlik eden kuş sesleri ile sadece küreğinizin çıkardığı su sesini duyuyorsunuz. Fotoğraf ve video çekemeden duramayacağınız bu küçük gezi sizi deniz ve ormanın tutkusunu yaşatacaktır. Hani dedim ya! Huzur kaçamağı giye.. 

kıyıköy kiralık kano kayık fiyatları

Kazandere ve Pabuçdere kano sandal ve yunus keyfi ve fiyatları 2022

Kıvrıla kıvrıla Kıyıköy’e orman içerisinden gelen derelerde kano, kayık ve yunus kiralıyorlar. Dere kenarından yapacağınız orman yürüyüşünüze bunu da katmalısınız. Sessiz ve sakince akan derede orman içlerine doğru yapacağınız yolculuk sizlere doğa ve canlı adına yeni keşifler sağlayacaktır. Balık tutkunuz var ise balık avı içinde oldukça uygun. 

2020 yılı Kano, kayık ve deniz bisikleti fiyatları 2022

  • 1 saatlik kano kirası 90 tl.
  • 1 saatlik sandal kirası 120 tl.
  • 1 saatlik yunus kirası ise 90 tl.

kıyıköy kamp alanları ve fiyatları

Kıyıköy kamp alanları ve 2022 fiyatları :

Böyle güzel bir doğanın tadını çıkarmak gerek elbet. Doğa ve kamp sevenlerin tercih ettiği Kıyıköy’de ise birçok kamp alanı bulunuyor.  İster plaj tarafında isterseniz de dere kenarındaki orman içerisinde kamp alanları her türlü imkanlara sahip ve fiyatları da oldukça uygun. Yalnız burada çadır başı değil kişi başı ücret alıyorlar. Buna göre fiyatları ise :

  • Çadırda ki her kişi için  kamp ücreti 2022 yılı için 80 tl. den başlıyor.

Kıyıköy Kamp alanları imkanları içinde, elektrik, su, tuvalet, duş, ahşap kamp masaları ile temel ihtiyaçlar mevcut. Size sadece çadırınızı ve yiyeceğinizi almanız gerekiyor. Bu kamp alanlarına 1-2 km yakında hemen Kıyıköy çarşından her türlü alışverişinizi yapabilirsiniz. Geriye sahilde denize girip güneşlenmek veya derede kano turlarına katılmak.

Online haritalarda kamp alanlarının üzerine tıklayarak konum ve telefon bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Kıyıköy nerede ve ne zaman gidilir ?

Kıyıköy, Karadeniz’de bir belde olduğu için, kışın sert geçer biraz. Baharda doğası ve kamp için gidebilirsiniz. Deniz sezonu için ise Temmuz-Ağustos ayları sadece diyebiliriz. Yaz sezonu oldukça kısa aslında Eylül ile birlikte rüzgarlar sığ olan Karadeniz’i oldukça dalgalı ve girilmez hale getiriyor.



Kıyıköy otel, pansiyon ve kamp konaklamaları

Sakinliği ve huzuru ile turizm açısından da yeni fark edilen Kıyıköy’de büyük oteller pek bulunmuyor. Ancak pansiyon, apart gibi küçük işletmelerden uygun odalar bulabilirsiniz.  Yanlız bunlarda beklentiniz yüksek olmasın. Hatta yazın yoğun dönemlerinde belde içindeki evlerde halk odalarını kiraya da verebiliyor. Yani 250 tl ile 450 tl arası konaklama imkanı bulabilirsiniz. Benim gibi kampçı ve doğa ruhlusu iseniz kamp kurabilirsiniz.  Kamp fiyatları ise Kıyıköy’de çadır başı değil, kişi başı ücret alınıyor.

kıyıköy gezilecek yerler

Kıyıköy gezilecek yerler

Kıyıköy kalesi ve çok kısa tarihi :

Beldeye girerken altından geçtiğiniz bu kemer aslında kale surlarının kasabaya giriş kapısı. 6.y.y’dan kalma olduğu düşünülen kaleden geriye çok bir şey kalmamış olsa da bu beldenin tarihi dokunsa güzel bir görsellik katıyor. Yine o dönemler ait Kıyıköy’de Aya Nikola Manastırı tarih sevenleri bekliyor. 6.y.y. Bizans döneminden kalma bu kale surlarını Justinyen döneminde yapılmış.  Denize doğru uzanan kayalığın üzerine kurula kale surları 6 mt. Yükseklikte  ve saray kapısı hala ayakta duruyor. 

kıyıköy tarihi yerler

Kıyıköy Aya Nikola Manastırı

Kıyıköy’den yürüyerek bile geçebileceğiniz Aya Nikola Manastırı M.S. 500 lü yıllarda yapıldığı biliniyor. Kayalara oyularak yapılan bu tür manastırlara iyi bir örnek olarak günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Beldeye 700 mt. Uzaktaki manastır iki katlı. Alt katı kilise olup, üst katı ise keşişler için ayrılmış.

aya nikalo manastırı

Kıyıköy Mağarası :

İçinde damla taş sütunları görebileceğiniz büyük bir mağara değil. İlginç tarafı sadece  kahve ve kırmızı renkte birçok mağara kelebeği ve küçük yarasalar bulunuyor.

 

Kıyıköy Aşıklar Tepesi

Ya aşıklar güneşi batırmayı sevdikleri kadar birazda ayyaşlar da sever. Kıyıköy’de Aşıklar tepesi  olarak bilenen bu kayalıklarda gün batımını izlemek gerçekten keyif verici, İster yanınızdaki sevdiğinizle, ister uzaktaki sevdiğinizi düşünerek. Buraya bu yüzden aşıklar tepesi deniyor. Kıyıköy’den yürüyerek de gidebileceğiniz kadar yakın Aşıklar tepesinde sizde günü batırım derim.

Kıyıköy’ün ıssız koyları Selvez, Panayır ve Poliçe koyu :

İgneada tarafında yani batı tarafına doğru ilerlediğinizde yükselen kayalıklar ve arasında gizli saklı koyları görürsünüz. Kıyıköy’e en yakını olan Selvez Koyu denizi inanılmaz temiz ve bir o kadarda soğuk diyebilirim. Kampçıların sessizliği için ve ücretsiz kamp atabilecekleri yer olan Panayır iskelesi ve Poliçe koyu da tercih edilen yerler arasında.



Kıyıköy’de ne yenir?

Kıyıköy lezzet diyarı gibi  dersem yalanda olmaz  Neden mi? Trakya sofrasını Karadeniz balık ve lezzetleriyle buluşunca ortaya bunun gibi lezzetler çıkıyor.

Kalkan balığı

Balıkçı kasabasında balık yenir haliyle ama buranın bir meşhuru var. Kalkan balığı ile isim yapmış Kıyıköy restoranlarında bulmak mümkün. Ancak fiyatlar biraz uçuk gibi haberiniz olsun. İstanbul’un kaçamak rakı balıkçıları buraya olan rağbeti fiyatlara yansıtmış gibi gözüküyor.

Manda Yoğurdu

Bende Tekirdağlı’yım Trakya manda yoğurdunu da iyi bilirim. Küçüklüğümüzde bol bol da yedirirlerdi. Şehirlerde normal yoğurdun ardından buranın manda yoğurdunu yediniz mi yandınız. Şehirlerde bile manda yoğurdu aramaya başlarsınız. Kıyıköy’de ve yol üzerinde satan köylülerin manda yoğurdunu tercih edebilirsiniz.

Patates çorbası, olmazsa olmazı Arnavut ciğeri, yöresel çılbırımız ile cizleme tadabilirsiniz. Trakya yöresinde hayvancılığın oldukça yoğun olması et kültürünü de fazlasıyla oluşturmuş. Kuzu eti ve tenekede tavuğu denemelisiniz. Tabi birde hardaliye var. 

kıyıköyde ne yenir

Kıyıköy’e nasıl gidilir ?

İstanbul, Edirne ve Kırklareli’nin sessizliğe kaçan yoludur Kıyıköy. Kıyıköy’e nasıl gidilir? Sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz.  İstanbul esenler otogardan Kıyıköy’e otobüsler var. Onun haricinde kendi aracınız ile gitmek isterseniz eğer Edirne otoyolundan Çerkezköy tarafından Tekirdağ Saray ilçesine oradan da Kıyıköy’e geçebilirsiniz.

  • İstanbul ‘dan Kıyıköy  160 km. 2 saat 15 dk.
  • Kırklareli ‘den 90  km. 1.5 saate,
  • Tekirdağ ‘dan 110 km. 1.40 dk.
  • Edirne’den ise 170 km. 2.20 dk. ya ulaşabilirsiniz.

Kıyıköy Nerede Haritalı :

Kırklareli’nin Vize ilçesi Kıyıköy beldesi Karadeniz sahilinde bir belde. Kıyıköy nerede için online maps haritası ile her konumdan ulaşım ve km. bilgilerine ulaşabilirsiniz

kıyıköye nasıl gidilir

Kıyıköy hava durumu nasıl?

Yaz-kış serin sevenler için ideal bir yer Kıyıköy, yaz deniz sezonunun 2 ay olduğu Kıyıköy’de kışın Karadeniz rüzgarları ile oldukça da soğuk. Baharları oldukça yeşil ve doğa ile iç içe yaşayacağınız Kıyıköy hava durumunu öğrenmeden gitmeyin derim. Online Kıyıköy hava durumunu öğrenebileceğiniz linki paylaşıyorum.

Kıyıköy Güncel 5 günlük hava durumu 

Kıyıköy Nerede Yorum :

Doğasına diyecek bir şey yok. Özellikle bahar ve yaz ayları, denizi, kumsalı dere ve ormanları ile Marmara bölgesi gezilecek yerler arasında bence 10 numara yer. Ancak: kendi halkı değilde turistik amaçlı gelen ziyaretçiler o sahilleri, ormanları dereleri ve çevresini çöp içerisinde bırakmışlar. Piknik ve ücretsiz kamp alanları çöp içindeydi. Yani sessiz sakin huzur dolu bir yer keyif etmeye görelim. Hemen içine ediyoruz.  Bravo diyorum sizlere.. 

kıyıköy kamp alanları

Kıyıköy nerede, kamp, otel ve gezilecek yerler gezi notlarımda, plajı, pansiyonları, tarihi yerleri ile en güzel resimlerini paylaşmaya çalıştım. 

 

Yayınlarımı, gezi ve doğa sporlarını güncel takip etmek için ;


instagram : @turluyorumnet

Facebook : turluyorum.net

Youtube  : turluyorum net

 

0 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki içerik:

Rafting nedir, nasıl yapılır ve fiyatları 2022 Rize

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478