Giresun Gezilecek Yerler Listesi

giresun kapak

Giresun Gezilecek Yerler Listesi

Karadeniz doğası içindeki Giresun Gezilecek yerler listesi ile yaylaları, plajları. tarihi yerleri, otel ve konaklama imkanları, restoranları ile gezi notlarımı paylaşayım sizlere.

Giresun’u şelaleleri, gölleri, yaylalarıyla birlikte doğa turizmi açısından dikkat çekici hale getirmiş. Doğası, Tarihi, Kültürü, lezzetleri ve meşhur fındığı ile de Türkiye’nin gözdesi olmuş.

 

 

giresun-gezilecek yerler

 

Karadeniz kıyısı boyunca uzanan oldukça dar ve alçak düzlüklerden oluşan bir kıyı şeridi ile güneyinde şişli escort Kelkit Çayı Vadisi arasını kaplayan Giresun dağları ülkemizin en yeşil bölgeleri arasında.  

 

 

Giresun Gezilecek Yerler Listesi ve haritası 2022

  • Giresun Müzesi Merkezde sahil yolu yanında)
  • Giresun Kalesi (1.5 km. 5 dk)
  • Miltet Bahçesi ( 1 km. 3 dk)
  • Seyid Vakkas Türbesi (Millet Bahçesi yanında)
  • Meryem Ana Kaya Tapınağı ( 1 km. 3 dk)
  • Giresun Hayvanat Bahçesi ( 7 km. 12 dk )
  • Tarihi Giresun Hamamı (  Merkezde )

Giresun gezilecek Yerler haritasına tıklayarak gitmek istediğiniz yerin, ulaşım ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

giresun gezilecek yerler listesi

 

Plaj ve Koyları ile Giresun Gezilecek Yerler Listesi

  • Belediye Plajı ( 7 km. 10 dk)
  • Kumru Plajı (6 km. 8 dk)
  • Jandarma Plajı ( 8 km. 10 dk )
  • Moda Plajı ( 7 km. 10 dk )

Giresun plajları haritasına tıklayarak gitmek istediğiniz yerin, ulaşım ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

giresun plajları

Giresun plajları online haritası için tıklayınız

 

Giresun Yaylaları Listesi Haritalı :

  • Kulakkaya yaylası ( 47 km. 1 saat 10 dk)
  • Bektaş yaylası ( 42 km 1 saat)
  • Kümbet Yaylası ( 57 km. 10 dk)
  • Paşakonağı Yaylası ( 34  km. 1 saat 20 dk)
  • Kuzalan Şelalesi ( 49 km. 56 dk)
  • Sis Dağı ( 98 km. 2 saat)

 

Ayrıntılı Giresun yaylaları hakkındaki yayınımı da inceleyebilirsiniz

Giresun yaylaları haritasına tıklayarak gitmek istediğiniz yerin, ulaşım ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Yaylaların ulaşım ve konum bilgisi için haritayı tıklayınız.

 

giresun gezilecek yaylaları haritası

Giresun gezilecek yerlere yaylaları ile başlayalım.

Dediğim gibi Giresun burası yayla cenneti. En önemlileri açısından şehre 1.5 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Kümbet Yaylası, Koçkayası Tabiat parkı, Dereli Bektaş, Kulakkayası yaylası, Tamdere, Melikliobası gibi turizme de damgasını bulmuş doğayla iç içe yaylaları var. Burası ile ilgili ayrıntılı bir yayınım oldu. İnceleyiniz.

Ayrıntılı Koçkayası Tabiat parkı Giresun hakkındaki yazımı da inceleyebilirsiniz.

 

koçkayası-tabiat parkı

Sis Dağı Görele – Giresun gezilecek yerler listesi ;

Giresun Sis Dağı rakımı ve bulunduğu konumu itibariyle gün içerisinde birçok kez dağların tamamı sislerle kaplanıyor. Muhteşem bir manzarada keyifli ve görsel bir şov izleyebileceğiniz Sis Dağı, Giresun Görele’ye geldiğinizde muhakkak ziyaret etmeniz gereken yerlerin en başında gelmeli. Kamp severlerinde tutkusu bu yaylada bir çok tesis de bulunuyor. 

Sis Dağı Rakım ve yükseklik  : 2182 m. Aladağlar’da bulunan Sis Dağı ise 1950 m. yükseklikte bulunuyor.

Sis Dağı Giresun arası kaç km ? 98 km. 2 saat mesafede

Sis Dağı Şenlikleri ne zaman ? Her Temmuz ayının 3. Cumartesi günü yapılıyor.

 

sidağı-giresun

alıntı fotoğraf

Giresun Adası

Karadeniz Bölgesi‘nin iki adasından biridir Giresun Adası. Adada bir çok kule, sur kalıntısı, manastır ve tarihi eser kalıntılarını görebilirsiniz. Sahilden kalkan küçük tekneler ile geçebilirsiniz. 2 saat süren tekne turları ile rehberlik hizmeti de veriliyor. Geçen sene 30 tl kişi başı bir ücreti vardı.  Tarihi yerler için herhangi bir giriş ücreti de bulunmuyor. 

 

giresun-adası

alıntı fotoğraf

Giresun Kalesi

Giresun Kalesi‘ni ve içerisindeki tarihi kalıntıları görebilir eşsiz Giresun manzarasıyla tarihi aynı anda yaşayabilirsiniz. Kenti ikiye bölen yarımadanın ucundaki tepe üzerinde, I. Pharnakes M.Ö. 2. yüzyılda yaptırıldığı tahmin ediliyor. İç ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşuyor. İç kale kısmında bir saray kalıntısı bulunuyor. Büyük blok taşlarla örülmüş olan kalenin kuzeyinde, sığınak olarak kullanıldığı düşünülen mağaralar ise oldukça ilginç. Kale içi ve çevresi çok pis ve düzensizdi. Umarım bir el atarlar da bu tarihi varlık gelecek nesillere aktarılabilir.  Manzarası bir harika… 

Başı boş bir yer.. Giriş ücreti yok.  ve 24 saat açık.

 

giresun-kalesi

Tirebolu Kalesi / Saint Jean Kalesi

Turizme büyük katkısı bulunan Tirebolu Kalesi büyük bir kayanın üzerine inşa edilmiş. Giresun Kalesi gibi, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara ile karşılıyor. Deniz içine doğru küçük bir kayalık üzerinde kurulu kale birkez de olsa görülüp o müthiş Tirebolu manzarasını içindeki kafeden bir çayla seyretmelisiniz. Balık yemeden de gitmeyin tabi. 

Giriş ücretsiz, otoparkı var.

 

tirebolu-kalesi-giresun

 

 

Tirebolu ilçe merkezinde bulunan Tarihi Tirebolu Kalesi, ilçenin Kuzeyinde deniz içerisindeki bir yarım ada üzerinde yer alan küçük bir kale. Kalenin yapımı kesin olmamakla birlikte M.Ö. 15. yüzyılda yapıldığı sanılıyor. Kaleye Güney tarafından merdivenlerle çıkılıyor. Kale surları günümüze kadar hala ayakta. Kısa bir gezi ile tarihi ve manzaranın keyfin çıkartabilirsiniz.

 

Seyyid Vakkas Türbesi

Fatih Sultan Mehmet döneminde Giresun’un alınmasında yararlılıkları görülen uç beyi Seyid Vakkas’a ait olan türbe, olayın gerçekleştiği 15. yüzyılda değil 19. yüzyılda yapılmış. içeriye girilmese de dışarıdaki tabelasında tarihçesi yazıyor.

 

giresun türbe

Giresun Müzesi

Giresun Müzesi’nde Tunç çağından Hititlere, Hellenistik dönemden Roma’ya, Bizans’a ve Osmanlı dönemine ait birçok tarihi eser sergileniyor. Silahlar, giysiler, taş kabartmalar, para örnekleri ve daha birçok tarihi eserleri görebilirsiniz.  Girişi ücretsiz olan Müze Giresun tarihi hakkında bir çok eserle dolu. Eski bir kilisenin müzeye çevrilmiş hali ile oldukça da farklı görünüyor. 

  • Girişi Ücretsiz.
  • Sabah 8,30 ile Akşam 17,30 saatleri arasında gezebilirsiniz.
  • Pazartesi günleri kapalı.

giresun müzesi

giresun-müzesi

Giresun gezilecek yerler Kuzalan Şelalesi ;

Varlığından bir çok kişinin haberi olmayan Kuzalan Şelalesi ve mavi gölün güzelliği görenleri adeta büyülüyor. Turizm açısından ise ilgi görmeye başladı. Giresun Dereli ilçesine 20, şehir merkezine ise yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan şelale, Giresun Şebinkarahisar yolu üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 20 metre yüksekten akan şelale güzel bir manzara oluşturmakta. Arabanızla 100 metre kadar yaklaşıp biraz yürümeniz gerecek. 

 

kuzualan-şelalesi

 

 

Giresun gezilecek yerler Meryam Ana Manastırı

 

Trabzon’daki Sümela Manastırı gibi kaya tapınağı olan Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Meryemana Manastırı kültür turizm meraklılarının yeni ilgisi çekmeye başlamış. Trabzon’da bulunan Sümela Manastırı’nın devam eden restorasyonuna alternatif olarak Giresun’daki Meryemana Manastırı gösteriliyor. Ulaşımı biraz zor olsa da tarih seveğrlerin gitmesi gereken yerler arasında. Şebinkarahisar yolu üzerinde Tabela ile sola dönüyorsunuz. 15 dk kadar ileride karşınıza çıkıyor. Merdivenler ile 20 dk çıkış ile restorasyonu yeni tamamlanmış Meryem Ana Manastırı na ulaşabilirsiniz.  Meryemana Manastırının, Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk yıllara ait bir kaya tapınağı olduğunu biliniyor.

İçerisinde Şapel, kilise, çeşme, sarnıç, dehliz ve ayazması bulunuyor. Kayaların oyulması ile Sümela Manastırı gibi yapılan Meryem Ana manastırı 1800 lü yıllarda yanmış ve yeniden restore edilmiş. 4 katlı olarak yapılan Meryem Ana manastırı Giresin gezilecek yerler listenizde olmalı.

 

manastır-giresun

 

 

Karadeniz tamamı ile lezzet kültürü olarak da ön plana çıkıyor. Giresun ise kendi lezzetleriyle daha başka bir güzel.

Küçük bir araştırma ile listeyi çıkardım. 

 

Giresun gezilecek yerler içinde yöresel yemeklerine yer verelim.

Karalahana Çorbası, Çalıçileği Çorbası, Mendek Çorbası, Etli Pancar (Karalahana) Sarması, Isırgan Yemeği, Fırın Kurusu Fasulye, Hamsi Böreği, Yağlaş, Karalahana Diblesi, Fasulye Diblesi, Taflan Tuzlusu Kavurması, Yeşil Domates Tuzlusu Kavurması, Kavurması, Fasulye Turşusu gibi birçok yöresel lezzeti meşhur. Damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.

Giresun Otelleri listesi ve online haritası 2022

Giresun gezilecek yerler için geldiğinizde konaklamakta isterseniz birçok otel, pansiyon ve apart seçenekleri bulunuyor. 250 ile 650 tl arasında değişen fiyatları ile bütçenize göre bir otel bulacağınızdan eminim.

 

Haritayı tıklayarak, istediğiniz otelin GÜNCEL iletişim, ulaşım, yorum ve fiyat bilgisine güncel olarak ulaşabilirsiniz.

giresun otelleri listesi ve haritası

Giresun restoran ve yöresel  lokantaları listesi ve online haritası 2022

giresun restoran listesi ve haritasıKaradeniz ve Giresun yöresel lezzetlerine ulaşabileceğiniz merkezde bir çok restoran bulunuyor.

Online  iletişim ve ulaşım, yorum ve fiyat bilgisine ulaşabileceğiniz harita ve linkini paylaşıyorum.

Giresun Restoran Listesi için

Haritayı tıklayınız. 

 

 

 

 

 

 

 

Karadeniz doğası içindeki Giresun Gezilecek yerler listesi ile yaylaları, plajları. tarihi yerleri, otel ve konaklama imkanları, restoranları ile gezi notlarımı paylaşmaya çalıştım sizlere. 

 

Yayınlarımı, gezi ve doğa sporlarını güncel takip etmek için ;


instagram : @turluyorumnet

Facebook : turluyorum.net

Youtube  : turluyorum net


 

0 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki içerik:

Araba ile Batum Gürcistan Geçiş İşlemleri 2020 giriş ücreti

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478