Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezilecek yerler

antalya gezilecek yerler

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezilecek yerler

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezilecek yerler için müthiş bir ikilem yaşatır size. Modern şehir içindeki tarihi dokusu, limanı, plajları, otel ve pansiyonları ile gezi notlarımı aktarayım size. 

Antalya’nın modern şehri içindeki tarihi dokusu ile Kaleiçi‘ni gezerken kalesi ve limanı, otel ve restoranlarını anlatayım öncelikle. Bu tarihi kültürel yeri gezdikten sonra ise yürüyerek bile gidebileceğiniz Antalya Konyaaltı ise beni başka bir ikileme sokuyor. Kilometrelerce uzun 5 mavi bayraklı plajlarıyla Modern bir şehrin içindeki tatil beldesi adeta. Şehir ve plajın iç içe İzmir rus escort girdiği Konyaaltı’nda mavinin ve şehrin birbirine bu kadar çok yakıştığı başka yer görmedim diyebilirim.

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezilecek yerler listesi :

  1. Hadrian Kapısı Üç kapılar
  2. Yivli Minare
  3. Kesik Minare
  4. Hıdırlık Kulesi
  5. Mermerli Plajı
  6. Kaleiçi Limanı
  7. Saat Kulesi
  8. Kaleiçi tarihi sokak ve evleri
  9. Kaleiçi tekne turları
  10. Oyuncak Müzesi
  11. Trahi tramvayı

Antalya Kaleiçi gezilecek yerler, nerede kalınır? ne yenir ?

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezi rehberi

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezi rehberi

Tarih dolu Antalya Kaleiçi gezilecek yerler

Modern Antalya’nın tam merkezinde Üçkapılar’dan geçerek bir anda yüzlerce yıl öncesine zamanda yolculuğa başlarsınız. Burada zaman farklı akıyor adeta. Açık hava müzesi gibi tarihi dokular her yerden bakıyor size. Tarihi dar sokaklarından ilerlerken rengareng hediyelik eşya dükkanları, halıcılar, dericiler, seyyar tezgahları ile Kaleiçi esnafının sıcak ve güler yüzü ile karşılaşıyorsunuz.

Görkemli bir surun içerisine yerleşmiş bu tarihi kent, modern şehirden kaçmanın en güzel yolu olmuş. Dar sokaklarındaki yüksek taş duvarlarla çevrili eski Antalya evleri ve baharda açan limon ve portakal çiçeklerinin kokularıyla çevrilmiş. Filmlerdeki gibi Osmanlı mahallelerinde gezer gibi hissediyorsunuz. Oysaki yarım saat önce lüks bir avm de yemek yemiştik. Hiç sıkılmadan gezebileceğiniz Kaleiçi’nde tarihi mekanları gezerken kafe ve restoranlarında dinlenebilir, limanında dolaşırken akşamları mehtap turlarına katılabilirsiniz. Geziniz yarım kaldıysa eğer pansiyon ve butik otellere çevrilmiş tarihi konaklarında kalabilirsiniz.

1 – Hadrian Kapısı

üç-köprü-antalya

I. yy. da Roma imparatoru Hadrianus’un Antalya ziyareti için özel olarak yapılan 3 kapılar olarak bilinen Hadrian Kapısından başlayalım gezmeye. MS. 130 yılında yapılan Günümüze kadar sapa sağlam gelen eserler arasında. 4 sütün üzerine 3 kapı ve çift taraflı işlemeli üç kapılar roma imparatorunun giriş şeref kapısı olarak yapılmış. 1. Alaattin Keykubat tarafından restore edilmiş. Surlar arasında kalan bu kapı mermer sütunlar üzerine taş işlemeli kabartmalı roma dönemi motifleri ile görülmesi gereken hatta altından geçerek o tarihi taş sokaklarında gezmelisiniz.  Antalya’ya gelen yerli yabancı turistlerin ilk görmek istedikleri tarihi yerlerden biri olmuş her zaman. 

2 – Yivli Minare

Kale içi ve Antalya’nın simgelerinden biri olan Selçuklu dönemi eserlerinden Yivli Minare tarihin bize bıraktığı miraslarından biri olmuş. Dimdik ayakta duran Çinili tuğlalardan inşa edilmiş minarenin boyu tam 38 metre. Kale kapısı semtindeki 1200 lü yıllarda yapılan Selçuklu’ların Antalya’da ki ilk eserlerinden olan Yivli Minare kaidesi kesme taşı ile yapılmış.Minaresinde sütun tarzlı 8 yiv bulunuyor.  Tarihi geçmişi ile Dini günler ve bayramlarda oldukça yoğun ilgi görüyor. Ancak şimdi müzeye çevrilmiş. Gece ışıklandırma ile müthiş bir görüntü sunuyor. 

kale-içi-minare antalya

3 – Kesik Minare

 M.S. 2. Yüzyıla dayanan antik Bizans ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyor. Bir dönem tapınak olarak da kullanılmış olan Kesik Minare 2. Beyazıt’ın oğlu Sultan Korkut tarafından camiye çevrilmiş. Çıkan bir yangın sonucu minaresinin üstü yıkılan cami halk arasında kesik minare olarak söylenir olmuş.

Antalya kaleiçi ve konyaaltı

4 – Hıdırlık Kulesi

Antalya Kaleiçi‘nin doğusunda yürüyerek bile gidebileceğiniz Hıdırlık Kulesi Akdeniz’e bakan yüzüyle görmeniz gereken yerler arasında olmalı. Karaalioğlu parkı falezlerin üzerindeki kule Roma döneminde yapıldığını görüyoruz. Geçmişte Anıt mezar olarak yapılmış olan kule bir zamanlar ise fener olarak da kullanılmış. 14 metre yüksekliğindeki kulenin alt kıskı kare üstü silindirik bir yapıda. M.S. 2 yy. da yapıldığı tahmin edilen Hıdırlık kulesi ortasında büyük bir ateş yakılarak haberleşme amaçlı da kullanılmış. Şimdi ise çevresi park yapılıp bu tarihi yapının yanında çay içip Akdeniz‘i seyredebilirsiniz. 

hıdırlık-kulesi-antalya kaleiçi ve konyaaltı

Hıdırlık Kulesi Antalya

5 – Kaleiçi Mermerli Plajı

Eğer bahar ve yaz aylarında Kale içine geldiyseniz yürüyerek bile mermerli plajına geçebilirsiniz. Tarih içinde küçük bir plaj ama oldukça da kalabalık olabiliyor.  Bu kadar küçük ve kalabalık olmasından dolayı artık girişi ücretli olmuş. 2019 yılı için iki kişilik şezlong ve şemsiye 80 tl. yani kişi başı 40 tl. ücreti var.  Kafesi, duşları ve tuvaletleri ile bir kezde olsa gidilebilir. Kafesi biraz pahalı malum burası Antalya. Plaj daha çok taşlık ve kayalık ama denizi mükemmel. Bir çok balık ile birlikte tarihi limanda yüzebilirsiniz.  

MERMERLİ-koyu- Antalya

6 – Antalya Kaleiçi Limanı

Aslında burası antik bir liman. Ancak günümüzde tam bir turistik merkez haline gelmiş. Bunu eleştirerek söylemiyorum. Yinede tüm tarihi yapılar korunmaya çalışılıyor.  Özellikle Bizans döneminin en önemli Akdeniz limanı olmuş. Tarih de bu liman ticaret merkezi olarak kullanılırken günümüzde ise gezi tekneleri ile turizm ticaretine öncülük yapıyor.

Antalya Gezilecek yerler

7 – Antalya Saat kulesi

Antalya Kaleiçi’nde tarihi dokuları gezerken bu saat kulesi’de de uğrayabilirsiniz. Kalekapısı cumhuriyet caddesindeki saat kulesi dört tarafında saat bulunuyor. Bu saatler günümüze göre güncellenmiş tabi ki. 10 m. yüksekliğinde ki kulenin çanı hala duruyor.  Antalya halkı burayı buluşma noktası olarak kullanmaya devam ediyorlar. Kaleiçi’ndeki tarihi saat kulesi ıı. Abdulhamit için dönemin Sadrazamı Küçük Sait paşa tarafından 1901 yılında yaptırılmış.

antalya saat kulesi

8 – Kaleiçi tarihi evleri ve sokakları

Buradaki eski Osmanlı evleri aslına uygun restoresi sonrası bir çoğu konaklama tesisleri haline gelmiş. Butik otel, pansiyon mantığında misafirlerini ağırlıyor. Kent turizmini canlandıran bu butik oteller geçmişin dokusunu bu günün lüksü ile birleştirmiş. Geleneksel Osmanlı lezzetlerinin sunulduğu bu otel ve restoranlarda tarih ve lezzeti aynı anda yaşayabilirsiniz. Gece ise ayrı bir keyifli. Dar sokaklardaki mekanlardan gelen müzik sesleri ile limandaki lüks gece kulüpleri ile eğlence bitmek bilmez oluyor.

kale-ici-antalya sokakları

kale-içi-sokakları kaleiçi ve konyaaltı

9 – Kaleiçi Yat limanı Tekne Turları ve Fiyatları 2022

Antalya Kaleiçi’ni gezdikten sonra muhakkak yapmanız gereken bir şey daha var. Tarihi yat limanında falezlere, kıyı şeridine, aşağı Düden Şelalesine ve özel yüzme alanlarına tur düzenleyen teknelerle tura çıkın derim. Antalya’nın muhteşem güzelliklerini deniz yoluyla görmek, keşfetmek zevkli ve keyifli bir tekne yolculuğu yapın derim. Akşamları Mehtap turları ile günlük yemekli tekne turlarına katılmalısınız. Falezler üzerindeki Antalyaü’yı ve çevresini birde Akdeniz’den izleyin. 30 tl ile 1000 tl arası çeşitli yemekli yemeksiz turlar var. Ben akşam üstü 1 saatlik Mehtap turu ile Falezler üstündeki Antalya’yı Akdeniz’den keyifle seyretmiştim.

Kaleiçi  Günlük yemekli Tekne Turu fiyatları 2022

  • 1 kişi 200 tl
  • 7-12 yaş çocuk 100 tl. 

10 – Oyuncak Müzesi

Bir benzeri İstanbul’da da bulunan oyuncak müzesini Sunay Akın danışmanlığında Antalya’da 2011 yılında açılmış. Bu oyuncak müzesi günümüz oyuncakları gibi elektronik değil tabi ki. Masal kahramanlarından 1950 liler den başlayarak 1980 li yıllara ulaşan, kurşun askerler, arabalar, bez bebekler ve evler gibi insanı çocukluğuna götüren yetişkinler ile dolu. 3 bin antika oyuncağın bulunduğu müzede çocukluğumuzun çizgi film kahramanlarından Kül kedisi, Red kit, Şirinler, Keloğlan, ve Nasreddin hoca‘yı da görebilirsiniz.

Antalya oyuncak müzesi

Oyuncak Müzesi Ziyaret Saatleri 2022 :

Sadece pazartesi günleri kapalı olan Antalya oyuncak müzesini diğer tüm günler gezebilirsiniz.

  • Sabah açılış : 09:00
  • Akşam Kapanış : 18:00

Oyuncak Müzesi giriş üçreti 2022 :

  • 1 kişi giriş ücreti 40 tl
  • Öğrenci giriş ücreti 20 tl.

Antalya Oyuncak Müzesi nerede ?

  • Adres: Selçuk, Yat Limanı Sok No:112, Muratpaşa/Antalya
  • Telefon : (0242) 248 49 33
  • Konum bilgisi : Navigasyon konum için tıklayınız. 

 

Nostaljik bir şehir turu için Tramvaya binin

Muratpaşa’dan Konyaaltı’na kadar şehir merkezini de geçerek sahile paralel uzanan tarihi tramvaya binmelisiniz. Yerli ve yabancı turistler, nostaljik tramvay ile şehir içinde yapılan kısa ama etkileyici turlarla, geçmişten günümüze uzanan tarihi yolculuk yapabilirsiniz.

antalya-tramvayı kaleiçi ve konyaaltı

Antalya Kaleiçi’nde nerede kalınır ? otel, pansiyon ve konaklama 

Türkiye’nin turizm merkezi olan Antalya’da her türlü lüks konaklama imkanı bulmak mümkün. Ancak Antalya Kaleiçi tarihi evlerinde kalmak bambaşka. İşte sokaklarında gezdiğiniz Kaleiçin’i yaşarken imkanınız var ise bir gece de olsa konaklayınız.Bir çoğu butik otel ve pansiyona çevrilmiş bu tarihi evlerde her türlü ilgi alaka ve konforu bulabilirsiniz. 

Güncel ve online KALEİÇİ Otel ve pansiyon fiyatları için haritayı tıklayınız.

Antalya kaleiçi pansiyon ve otel fiyatları

Antalya Kaleiçi’nde nerede, ne yenir ?  Restoran ve Lokanta haritası 2022

Kaleiçi restoranlar ve lokantaları haritası ile istediğiniz yeri seçerek, fiyat, konum, iletişim ve yorumlarını görebilirsiniz. Kaleiçi’nda nerede ne yenir ? diye baktığımızda bölgenin tüm yöresel lezzetlerini de bulabileceğiniz lokanta ve restoranlarında değişen fiyatları ile her bütçeye uygun yemek seçenekleri bulunuyor.

2022 yılı Güncel ve online KALEİÇİ restoran ve lokantaları için haritayı tıklayınız. 

Antalya Kaleiçi restoran ve lokantaları

Antalya Koyaaltı gezilecek yerler

Antalya hemen hemen her yerinden denize girilebilen ender şehirlerden. Turkuaz mavisi denizi ve kışın bile ılıman olan iklimi nedeniyle plajları neredeyse hiç boş kalmıyor. Şehir merkezine çok yakın olan Konyaaltı plajı biraz taşlı olsa da özel beach clublar dışında ücretsiz olması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.

Antalya Konyaaltı nasıl bir yer ?

Akdeniz’in merkezi Antalya’nın batısında 7 km.lik sahili ile şehir ve turizmin iç içe geçtiği modern bir yaşam merkezi. İç Anadolu’dan indiğimde Kaleiçi’nden önce ilk olarak Konyaaltı’na geçerim çevre yolundan. Eskiden varyantın o muhteşem manzarasını seyrederek inerdik ama neyse. Dev palmiyelerin altında Akdeniz’in iyot kokulu denizini içime çekerken falezler üstündeki Antalya’yı seyretmeyi seviyorum çünkü. Hele birde gün batımı yok mu? Alanya kadar güzeldir. İnsanın aklını başından alır. Burada yaşamasam da İtiraf etmeliyim belediyecilik anlayışı ile, gelişmiş ve modern bir şehrin tüm imkanları plaj ve sahilinde bulmak mümkün oluyor.

Ayrıntılı Alanya gezi rehberi yayınımı da inceleyiniz.

Konyaaltı-Plajı-Antalya

Alıntı fotoğraf

Uluslararası turizm fuarlarında Antalya dünyaya tanıtılırken Konyaaltı ise Modern tatil anlayışıyla öne çıkıyor.  Akdeniz’in göz alıcı maviliğine eşlik eden 5 ayrı noktasındaki Mavi bayraklı plajlarıyla halkının ve yerli yabancı ziyaretçilerinin gözdesi olmuş.

Antalya konyaaltı plajı

Yazın gündüz plaj, gece ise piknik ve serinleme alanı gibi kullanılmasıyla 24 saat canlılığını koruyor. Plaj falezlerin bitiminde varyant’dan başlayıp limana kadar palmiyelerin gölgesinde 7 km uzanıyor. Geniş yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları ile gece gündüz halkının ve ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

Konyaaltı Sahili ve Plajı

Turkuaz mavisi pırıl pırıl denizi ile her türlü deniz eğlence sporlarının yapıldığı plajda gün boyu kalabilecek imkan sağlanmış. Soyunma kabinleri, düş ve tuvaletler ücretsiz. Dev palmiyelerle donanmış sahilde birçok kafe ve restoran ve büfeler her türlü ihtiyacı karşılıyor. Küçük çakıllı kumsalı ile 5-7 metreden sonra hemen derinleşen masmavi denizin her mevsim keyfini çıkarabilirsiniz. Halk plajlarının yanı sıra özel işletmelere ait de bir çok plaj var. İçlerinde her türlü lüksü barındıran plajlar turistlerle dolup taşıyor.

konya-altı-plajı-antalya-1

Konyaalatı Yat ve Plaj Valeybolu turnuvaları

Konyaaltı Kent merkezi Etkinlikler olarak da oldukça zengin. Atayı Anma Kupası Yat ve Yelken yarışlarının, Uluslar arası Bayanlar Plaj valeybolu turnuvasını ve Uluslar arası yüzme yarışları ile Konyaaltı, ismini dünyaya duyurmaya devam ediyor.

valeybol-plaj-sporları

Alıntı fotoğraf

Yaz akşamları oldukça haraketli geçiyor Konyaaltı’nda. Her türlü eğlence merkezlerinin bulunduğu bu modern şehirde Kent Meydanı, 23 nisan Ulusal Egemenlik Parkı, 2000 kişilik açık hava tiyatrosu ile bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Karnavallar ve yaz şenlikleri gibi etkinliklerle de çeşitli konserler yaz gecelerine renk katıyor. Etkinlik demişken  Expo Antalya Fuarı programlarını da takip etmenizi öneririm.

Antalya’da alışveriş

Kaleiçi’nde yer alan butik dükkanlardan, antika eşyalar, geleneksel Türk- Osmanlı motifli halı ve ya kilim gibi eşyalar, magnetler alabilirsiniz.

Şehirde yer alan birçok AVM’den dilediğiniz her tür eşyayı ve markayı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Antalya Kaleiçi ve Konyaaltı gezilecek yerler için müthiş bir ikilem yaşatır size. Modern şehir içindeki tarihi dokusu, limanı, plajları, otel ve pansiyonları ile gezi notlarımı aktarmaya çalıştım sizlere..

 

 

Beni, yayınlarımı, gezi ve doğa sporlarını güncel takip etmek için ;


instagram : @turluyorumnet

Facebook : turluyorum.net

Youtube   : turluyorum net

0 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki içerik:

İztuzu Plajı Dalyan Nerede? nasıl gidilir? giriş ücreti 2022

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478