Akyaka nerede ve gezilecek yerler – otel ve tur fiyatları

akyaka nerede

Akyaka nerede ve gezilecek yerler

Keskin mavisini, yeşiline katmış sakin şehir Akyaka nerede ve gezilecek yerler. Haritalı otel, pansiyon, apart ve kamp alanları, tekne tur fiyatları ile Akyaka’dayız.

Muğla Ula’daki huzur kenti olarak ta bilinen Sakin kent ünvanı ile Akyaka gezi notlarımı paylaşayım sizlere. Hani öyle cıstık cıstak disko barlardan uzak, tam anlamıyla doğa içinde sessiz, sakin. kafa dinlemelik bir tatil arıyorsanız ? işte orası burası.. Öyle ki! gezgin olarak bile emekli olunca yerleşmeyi düşüneceğim iki yerden birisini anlatıcam size. Akyaka Nerede ?, Nasıl gidilir ? neler yapılır, denizi, ormanları, akarsuları, yöresel lezzetleri ile huzurun adresi Akyaka’dayız.

Şehir hayatından kaça bileceğiniz ama imkanlarını bula bileceğiniz doğa ile iç içe sakin bir yer Akyaka. Kalabalıktan uzaklaşıp stresinizi atabileceğiniz yer de burası. Neden mi? Ne bir disko ne de bir fast food restoranı bulabilirsiniz. Ege ve Akdeniz’in tüm beylikdüzü escortzengin mutfağı bulabileceğiniz huzur dolu bir tatil kasabası.

Gökova körfezinin batı köşesini kapmış Akyaka Muğla’ya 18 km. 20 dk., Marmaris’e ise 31 km.35 dk. mesafede bulunuyor. Eski bir balıkçı köyü olan  Akyaka 1988 yılında sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmış doğası ve tarihi ile tertemiz koyları, sürekli esen hafif rüzgarı ve dünya harikası Azmak Çayı ile turizm merkezi haline gelmiş. Yerli yabancı yüz binlerce misafirini ağırlayan Akyaka gezilecek yerlere başlayalım şimdi. 

Akyaka gezilecek yerler listesi

(Akyaka merkeze göre mesafeler belirlenmiştir.)

  1. Akyaka Plajı merkezde.
  2. Azmak Çayı (Kadın Azmağı) ( 1 km. yürüyerek 7 dk.)
  3. Sedir Adası Tekne Turları (Kleopatra plajı ve antik kenti giriş ücretli) Müze kart ile ücretsiz.
  4. Sedir Adası Kleopatra plajı ( Tekne turları ile 35 dk )
  5. Akyaka Orman Kampı (araba ile 3 dk)
  6. Akçapınar Plajı ( 8 km.15 dk)
  7. Akbük Plajı ( 25 km. 45 dk )
  8. Idyma Akyaka Kalesi ( 5 km. 8 dk )
  9. Akyaka Seyir Terası ( 14 km. 20 dk. )
  10. Akyaka Köylü Pazarı ( merkezde )

1 – Akyaka Plajı 

Akyaka merkezdeki Mavi Bayrak ödüllü Akyaka Plajı halkın en çok tercih ettiği plajdır. Etrafı dağlar ve yemyeşil ormanlarla çevrili Akyaka halk plajında Palmiye ağaçlarının altında Ege denizine bakan yüzü ile güneşlenebilirsiniz. Sığ denizi ile çocuklu ailelerin daha çok tercih ettiği Akyaka plajı tertemiz incecik kumsalı ile sizi Maimi sahillerinde hissettirecektir. 200 mt. yi bulan sığ denizini bedensel engelliler de çok tercih ediyor.

Gökova Krfezi marmaris

Bu güzelliği ve doğallığı Temmuz Ağustos gibi yaz aylarında kalabalık olmasına neden olsa da benim gibi son bahar aylarını da tercih edebilirsiniz.

Akyaka halk plajı olması nedeniyle tamamen ücretsiz. Ayrıca duş, soyunma kabinleri de tamamen ücretsiz olan bu plajda şezlong şemsiyeler kiralık olarak temin edebilirsiniz. Hemen yanındaki iskele ve çevresinde bir çok kafe ve restoranlar bulunuyor. 

Akyaka gökova körfezi

2 – Akyaka Azmak Çayı

Akyaka’nın keyif veren sessizliğini hissetmeye Azmak Çayı ile başlamalı. Öyle ki Toros’lardan inen serin ve temiz havasını çekelim içimize. Sandaz ve Sakar tepeden kaynayan bu duru berrak çay gönlünüze ferahlık versin. Toplam uzunluğu 2 km. olan ve sadece denizden 2-3 metre yüksekte olmasına rağmen derinliği 7-8 metreyi buluyor. Azmak Çayı koruma altında olmasıyla güzelliğini korumayı başarmış. Akyaka’nın hemen yanı başında yürüyerek başka bir güzelliği geçebileceğiniz bu çay, Sakar Tepenin yeraltı sularının burada gün yüzü ile buluşmasıyla oluşmuş.  Buz gibi suyuyla yaz ve kış 8 derecede olan bu çay, çevresindeki ağaçlık alanları ile iyi ve huzurlu bir dinlenme noktası haline gelmiş. Çevresindeki kafe ve restoranları, butik otel, pansiyon ile kamp alanları ile size buradaki farklı dünyada konaklamanızı sağlayacaktır.  

Bu güzelliğini dizi ve filmlerde de görüyoruz bazen. Şimdi benim aklıma gelen Güzel Köylü dizisi burada çekilmişti. 

Akyaka azmak çayı gökova körfezi

Azmak Çayı Tekne turları ve fiyatları 2022

Zengin tadını ve Sodasını Toros’lardan taşıdığı zengin minerallerden alıyor. Azmak başında küçük tekneler var biz ziyaretçilerini karşılayan. Yarım saat süren bu küçük turun her anını keyifle ve hayretle geçiriyorsunuz. Berrak suyu içindeki canlı hayatını hayretle izliyorsunuz.  

akyaka-azmak-çayı gökova körfezi

Ördek ve kazların  Azmak üzerindeki hayatları ise görsel bir güzellik kazandırmış bu cennet köşeye. Her görenin ağzı açık kalıyor Azmak Çayı‘nda. Öyle ki! suyun içinde bir çok gözlük, şapka, kamera ve telefon görüyorsunuz.20 tl karşılığında  Azmak Çayında yapacağınız bu küçük tekne turu sonrasında muhakkak ayaklarınızı suya sokarak kafelerinde bir şeyler yudumlayın.

azmak çayı marmaris akyaka

3 – Akyaka Sedir Adası Tekne turları ve fiyatları 2022

Gökova Körfezi Tekne turlarını geçen sene (2018 Eylül) bu video ile anlatmıştım ;

Akyaka gezisi Gökova Körfezi ‘nin en güzel koylarına ve plajlarına gitmek için günlük tur tekneleriyle açılmalısınız. Yemekli olarak yapılan turlar hakkında bilgiyi geçen sene facebook üzerinden yaptığım canlı yayın videosu ile anlatayım. Güncel fiyat bilgileri yazımda var.

Bu video 2018 Yılı Facebook canlı yayınım.

Muğla gezilecek yerler hakkındaki yayınlarımı da takip edebilirsiniz. 

Sedir Adası Günlük Tekne Turları ve Fiyatları 2022

Akyaka’dan kalkan Sedir Adası tekne turları sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arası çevre koyları ve Sedir adası turları yapılıyor. Bu tekne turlarına öğlen balık veya tavuk menülü olarak 240 tl’ye katılabilirsiniz. 7-12 yaş çocuk ücreti olarakta 120 tl isteniyor. 

Eğer Müze kartınız yok ise Turizm ve kültür Bakanlığının ören yeri olan Sedir Adası girişi için ya tekneye 100 tl daha vermeniz gerekiyor.  Bence Sedir Adası girişinde 60 tl karşılığında Müze kart alın hem buraya tekrar ücret ödemeyin, hemde Müze Kartı 1 yıl boyunca Türkiye’nin tüm müze ve ören yerlerinde kullanın derim.

sedir-adası-iskelesi

Sedir Adası Tekne Turu ücretleri şu şekilde

  • 12-65 yaş arası 240 tl. (Müze kartı yok ise + 100 tl ekleniyor)
  • 7-12 yaş: 70 tl (Müze Giriş Ücreti Alınmıyor)
  • 13-18 yaş ücreti :120 tl ( Müze Giriş ücreti alınmıyor)
  • 0-6 yaş üzeri ücretsiz.

Bu fiyatlar 2019 yılına ait 2020 yılı için Corona virüs sebebi ile turist azlığından fiyatlarının değişmeyeceği söyleniyor.

Ayrıntılı Sedir adası Kleopatra plajı hakkındaki yazımı da okuyunuz. 

4 – Sedir adası Kleopatra plajı ve antik şehri 

Gökova Körfezi Çamlı köyü iskelesinden teknelerle Sedir Adası‘nın ahşap iskelesine geldiğinizde Turizm Kültür Bakanlığının gişeleriyle karşılaşıyorsunuz. Sedir adası Kleopatra koyu ve plajı o kadar efsanevi ve değerli ki kalın bir halat ile kumsalın etrafı çevrilmiş. Yan taraftan kayalıkların üzerinden plaj terliklerinizi çıkartarak girebiliyorsunuz. Tek bir kum tanesinin bile taşınması yasak olan kumsalda güneşlenemeyeceksiniz. Ancak ardında zeytin ve palmiye ağaçları arasındaki ahşap şezlonglarda güneşin tadını çıkartabilirsiniz.

Sedir Adası Giriş ücretleri 2022 :

Yılın her günü açık olan bu tarihi bölgeye giriş ücreti 100 TL. Müze kart sahipleri ücretsiz olarak geçebiliyor. Ayrıca Gişelerden Müze kart çıkartabilir veya süresi dolanları yenileyebilirsiniz.

 

sedir-adası-akyaka

alıntı fotoğraf

Sedir Adası Ziyaret Saatleri :

  • Yaz Dönemi :
    – 1 Nisan – 1 Kasım
    –  Açılış Saati: 08:30
    – Kapanış Saati: 19:30
  • Kış Dönemi
    – 1 Kasım – 1 Nisan
    – Açılış Saati: 08:30
    – Kapanış Saati: 17:00

5- Akyaka Orman Kampı

Son zamanların ve doğa severlerin en çok tercihi kamplar oluyor artık. Otel, pansiyon fiyatlarının yüksekliğinden kaçan insanların Orman kamplarını  tercih ettiğni görüyoruz artık. En büyüklerinden biri olan Akyaka Orman kampı her yıl dolup taşıyor. Muğla Çevre Vakfı’na bağlı olan Akyaka Orman Kampı 2020 yılı için yayınlanan yeni fiyatları tepkiye neden oldu. Açıkçası ben burada kalmadım daha doğrusu böyle büyük kamp alanlarında kalmayı tercih etmiyorum. Doğa içinde kafa dinlemek pek mümkün olmuyor. Bana pazar alanlarını hatırlatıyor. 

15 Nisan 15 Ekim tarihleri arası hizmet veren Orman kampı 2022 yılı fiyatları ise şu şekilde. 

  • Akyaka Orman Kampı Fiyatları 2022
    • Çadır Alanı 80 TL.
    • Çadır Kiralama 110 TL.
    • Buzdolabı 25 TL.
    • Karavan Alanı 130 TL.
    • Taş Ev 700 TL.
    • Plaj Şezlong 20 TL.
    • Çadır Alanı 3 Kişi 120 TL.
    • Çadır Alanı 4 Kişi 120 TL.

Ayrıntılı Ege Bölgesi gezilecek yerler için bu yayınlarımı da okuyabilirsiniz

6 – Akçapınar Plajı 

Genellikle Rüzgar sörfçülerinin kullandığı bu plajda sörf firmaları bulunuyor. Rüzgar Sörfe ( kiteboard ) eğitiminin de verildiği Akçapınar Plajı pekte yüzmeye uygun değil. Gökova Körfezinin sığ ve sıcak sularında Rüzgar Sörf yapacaksanız en iyi yerlerden biri. Gökova Körfezinin tam ortasında bulunan bu plajı havada rengarenk uçuşan rüzgar sörflerinden bulabilirsiniz. Akyaka merkeze 8 km. 15 dk da Gökova yolu üzerinden gidebilirsiniz. 

 rüzgar sörf

7 – Akbük Koyu

Akyaka’nın 25 km. kadar batısında Ören tarafında yine cennet bir köşe. Burayı da çok seviyorum sessizliği, sakinliği ve bana verdiği huzur bir başka. 1. derece sit alanı içerisine alınarak koruma altındaki Akbük koyu Tekne turlarınında sıklıkla uğradığı bir yer. Yeşil ve mavinin tüm tonlarını gözler önüne seren Akbük Koyu’nun berrak sularında yüzmek ayrı bir keyif bence. Sakin yerlerin düzeni ve temizliği beni hep çekmiştir kendine. Bu güzelliği görmekten ziyade burada en az 1 gününüzü geçirmelisiniz. Küçük oteller, pansiyonlar ile kamp alanları ve bungalov tarzı evlerde kalabilirsiniz. fiyatları da çok abartılı değil.

Tam konumu için tıklayınız.

Akbük koyu akyaka

8 – Akyaka Kalesi Idyma Antik kenti

Gökova köyünün üzerindeki tepede kurulmuş olan Idyma Antik Kenti M.Ö. 3 ve 4. yy. dan günümüze ulaştığı tahmin ediliyor. Kıran Dağı yamaçlarına kadar uzanan antik kentte kayalara oyulmuş bir çokta mezarlar bulunuyor. Bir ev tarzında yapılan kaya mezarlar ölenlerin sonraki hayatlarında yaşayacakları evler olarak tasvir edilmiş.  MÖ. 2.yy. da Rhodos egemenliği altına giren Antik Kentte Roma dönemi eserlerine de sıklıkla rastlanmış. 

Burası aslında kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Antik bir harabe olarak meraklıları gezebilir. Ayakta kalabilmiş çok fazla yapı da bulunmuyor. Herhangi bir giriş ücreti de bulunmuyor. Tam konumu için tıklayınız.

Akyaka kalesi

9 – Akyaka Köylü Pazarı

Buraya geldiyseniz ve günlerden Çarşamba ise Akyaka pazarına gitmelisiniz. Sadece çevre köylülerin organik olarak yetiştirdiği tüm sebze ve meyveleri bulabilirsiniz. Yok ben daha tazesini istiyorum derseniz. Akyaka Çıtlık köyüne gidip bahçelerden kendinizde toplayabilirsiniz. Aslında bir halk pazarı gezilecek yerler nasıl olur diye düşünmeyin. çoğumuz şehirlerde yaşıyor ve halden gelen ürünleri pazarlarımızdan alıyoruz. Burayı öyle bir pazar ki doğası gereği organik. daha pazara girişinizde o domatesin, biberin patlıcanın ve özellikle de çileğin kokusunu almaya başlıyorsunuz. 

akyaka gezisi köylü pazarı

10 – Akyaka Seyir Terası 

Gökova körfezinin tamamı ile Azmak çayı ve Akyaka’yı doyasıya izleyeceğiniz bir yer. Masmavi gökyüzünün ufuktaki deniz ile birleştiği anı yemyeşil bir ormanın içinden seyretmenin keyfi bu. Her yıl geldiğimde işte tam da buradan seyrederim o efsanevi Gökova körfezini

Yol üzerinde bir kaç tane daha kafe restoran tarzı yerler yapılmış. Bu eşsiz doğa ve manzaranın seyrini bir çay veya kahve ile buluşturmak isteyenlerin yeridir burası. Tam konumu için tıklayınız

azmak çayı nerede

Gökova Körfezi Azmak Çayı Akyaka

Akyaka’da nerede ne yenir ?

İskenderun körfezinden sonra ki en büyük körfez ünvanını taşıyan Gökova Körfezi. Buraya has özelliği ile yapılın balıkçılıkta Laos balığı ve lezzeti öne çıkıyor. Tereyağı, Mantar ve havuç ile yapılan Laos buğlama  enfesss..

Birçok pansiyon ve küçük butik otellerin bulunduğu Akyaka’da Ege lezzetleri her zaman ön planda olmuş. Yöresel yemeklerle süslenmiş menülerinde organik ve sağlıklı yaşamın sırları gizli adeta.

 ve gökova körfezi

Ege mutfağı ve zeytin yağlı lezzetleriyle ünlü Akyaka’da Laros adı verilen balığın buğlamasını yemenizi tavsiye ederim. Birçok pansiyon da yöresel ev yemekleri yapılmakta. Ben iki gün kaldığım Aykaya Gezisi ‘nde Oya’nın mutfağı adlı küçük bir lokantada yemiştim yöresel lezzetlerini. Tavsiye ederim. 

Akyaka gezisi yemekleri 

Akyaka’da nerede, ne yenir ?  Restoran ve Lokanta haritası 2020

Akyaka restoranlar ve lokantaları haritası ile istediğiniz yeri seçerek, fiyat, konum, iletişim ve yorumlarını görebilirsiniz. Akyaka’da nerede ne yenir ? diye baktığımızda bölgenin tüm yöresel lezzetlerini de bulabileceğiniz lokanta ve restoranlarında değişen fiyatları ile her bütçeye uygun yemek seçenekleri bulunuyor.

2022 yılı Güncel ve online Akyaka restoran ve lokantaları için haritayı tıklayınız. 

akyaka restoranları

Akyaka’da nerede kalınır ?, otel ve konaklama haritası :

Akyaka otel, pansiyon, apart fiyatları güncel 2022 :

Akyaka ve Akbük’ten kalkan günlük yemekli turlar ile gelindiğinden buradaki konaklama seçeneklerini değerlendirmelisiniz.  Akyaka gezilecek yerler daha çok olduğundan buradaki otel ve pansiyonları tavsiye ederim. Ayrıca kamp sevenlerin de çok tercih ettiği Akyaka’da birçok çadır kurabileceğiniz yerler de bulunuyor. Azmak çayı ile sessiz sakin bir yer olan Akyaka’da sezona göre değişen 350 tl ile 1,350 tl arasında değişen otel, pansiyon, apart gibi konaklama imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

2022 yılı Güncel ve online AKYAKA Otel ve pansiyonları için

haritayı tıklayınız. 

akyaka otelleri haritası

Sakin Kent Akyaka geceleri

Gece plaj boşalsa da sahil canlılığını korur geceleri de. Yaz sıcağında Toroslardan inen serin rüzgar ile geziyorsunuz Akyaka gecelerinde. Ege mutfağının eşsiz lezzetleri ile donatılmış restoranlar Azmak Çayı ve Akyaka da misafirlerini ağırlıyor.

akyaka gezisi gece plaj

Akyaka Koruma altında

Gökova Körfezi ile birlikte 1989 yılında özel çevre koruma bölgesi ilan edilerek turizm adı altında çevre istilalarından kurtulmuş oldu. Bu sayede ise son 30 yıldır Akyaka geleneklerin korunduğu ender yerlerden biri olmuş. İnsanlar bu kenti ve çevresini bu yüzden çok seviyorlar.

gökova körfezi

Modern kentler adı altında her yeri betonlaştırıp, asfaltladık. Geçmişimizi ruhumuzu ve kültürümüzü yok etmek pahasına modernleşmiş olduk güya. Bunlara meydan okuyan Akyaka sakinliğin, huzurun, keyfin kaynağı bir yer olarak sadece bilinçli insanları bekliyor diyebilirim. 

Akyaka nerede ?

Muğla Ula ilçesine bağlı Akyaka Gökova Körfezi’nde. Körfezin doğusunda bulunan Akyaka Muğla’nın Ula ilçesine bağlı. Muğla’ya 27 km mesafede olan Akyaka, Marmaris’e 36 km., Bodrum‘a ise 135 km uzaklıkta. 

Akyaka nerede ve nasıl gidilir ?

Otobüs ile Akyaka’ya nasıl gidilir ?

Muğla’ya  yarım saat mesafedeki Akyaka otobüs ile gelmek için Türkiye’nin tüm şehirlerinden Muğla otobüsleri ile önce Muğla’ya sonra buradan Akyaka otobüslerine binerek bu cennet köşeye ulaşabilirsiniz.

Araba ile Akyaka’ya nasıl gidilir ?

  • Akyaka Muğla iline 18 km. 25 dk. kadar bir yakınlıkta. İstanbul İstikametinden geliyorsanız. Bursa, İzmir Aydın, Muğla üzerinden 752 km. 9,5 saate gelebilirsiniz.
  • Bodrum tarafından gelecekseniz ;  Muğla yatağan karayolu ile Önce Muğla’ya sonra Ula üzerinden Akyaka’ya ulaşa bilirsiniz. 135 km. 2,5 saat
  • Fethiye tarafından gelecekseniz ;  Göçek yolu ile devam edip ortaca, Köyceğiz üzerinden 100 km. 1,5 saate ulaşabilirsiniz.

Uçak ile Akyaka’ya nasıl gidilir ?

En yakın Hava alanı Dalaman Akyaka’ya 70 km. mesafede bulunuyor. Hava alanından Marmaris’e Muttaş ve Havaş servisleri ile Marmaris’e buradan da otobüsler ile Akyaka’ya geçebilirsiniz.  Veya Akyaka kavşağında inip oradan geçen Akyaka otobüslerine binebilirsiniz. 

Akyaka Kaç km ?

  • Marmaris Akyaka arası Kaç km ? 31 km. 35 dk
  • Muğla Akyaka arası Kaç km ? 28 km. 30 dk
  • Bodrum Akyaka arası Kaç km ? 136 km. 2 saat
  • Fethiye Akyaka arası Kaç km ? 101 km. 1,5 saat
  • Antalya Akyaka arası Kaç km ? 301 km. 4 saat 15 dk.
  • İzmir Akyaka arası Kaç km ? 237 km. 3 saat
  • Ankara Akyaka arası Kaç km ? 641 km. 9 saat
  • İstanbul Akyaka arası Kaç km ? 752 km. 7,5 saat

Akyaka Kamp alanları ve fiyatları 2022

Sessizliği ve doğasının verdiği huzur ile kamp severler çok tercih ediyor. Özellikle Azmak çayı ve çevresinde birçok ücretli ve ücretsiz kamp alanları bulunuyor. İçerisinde elektrik, su, duş, tuvalet gibi her türlü kamp ihtiyaçlarının bulunduğu kamplar özellikle yaz sezonunda oldukça kalabalık. Fiyatları yoğunluğa göre değişse de 120 ile 250 tl arasında çadır kurma imkanı bulabilirsiniz. En büyüklerinden olan Akyaka orman kampı fiyatları daha uygun. 

2022 yılı Güncel ve online AKYAKA Kamp Alanları için

haritayı tıklayınız. 

akyaka kamp alanları haritası 2020

 

Akyaka nerede ve Gökova Körfezi ‘nin tadına varabilmek çokta kolay değil aslında, doymuyorsunuz bu güzelliklerine, ve defalarca gelmek istiyor insan. Ben kaç kez gittim bilmiyorum ama hala aklım orada…

Keskin mavisini, yeşiline katmış sakin şehir Akyaka nerede ve gezilecek yerler. Haritalı otel ve kamp alanları, tekne tur fiyatları ile anlatmaya çalıştım. iyi tatiller. 

akyaka gezisi turluyorum.net

Yayınlarımı, gezi ve doğa sporlarını güncel takip etmek için ;


instagram : @turluyorumnet

Facebook : turluyorum.net

Youtube  : turluyorum net

Kaynak : https://youtu.be/ziA9MAkQRZM
1 0 0 0 0 0
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

  • Araba ile Ege Akdeniz Turu rotası haritalı tavsiye – turluyorum.net2 yıl önce
  • […] Akyaka nerede ve gezilecek yerler hakkındaki yayınımı da […]

Sıradaki içerik:

Çanakkale Şehitlik Turu gezilecek yerler haritası

Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478